събота, 10 март 2012 г.

Какво е ароматерапия


Ароматерапията представлява използването на естествени ароматични екстракти или масла, извлечени от диви или култивирани растения, за въздействие върху тялото и душата.

Познанието, което ние обединяваме под името „ароматерапия” е старо колкото човешката раса, а може би и по-старо. Използването на ароматите за определено въздействие не е свързано с някаква мода, не е преходно и не се влияе от това дали искаме да ни въздействат или дали знаем, че ни въздействат. Действието на маслата е неотменимо също както въздействието на гравитацията. Имало е гравитация и преди Нютон да я открие, нали? Но след като вече знаем за нея, можем да я използваме целенасочено.

Ароматерапията използва „ароматите”, етеричните масла от растения като „терапия”, като начин за подобряване на здравето на човека и го кара да се чувства добре. Прилагането на етерични масла с масаж или в бани, инхалации или спрейове може да има изключително ползотворни въздействия върху настроението на човека, а така също и да облекчи физически болки и проблеми.

Работата с ароматерапия изисква много внимателен подбор и приложение на етеричните масла, в подходящото базово масло. Ето защо трябва много добре да познавате маслата и да имате добро разбиране за това кога и как да ги нанасяте, така че да получите максимална полза за вашето здраве.

Ароматерапията е красиво изкуство, което гали сетивата и доставя радост. Това е също така един естествен начин за подобряване и поддържане на добро здраве и позитивно мислене.

Няма коментари:

Публикуване на коментар